torstai 2. joulukuuta 2010

Uutinen kiusaamisesta korkeakouluissa

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Joka+neljäs+opiskelija+joutunut+korkeakoulukiusatuksi/1135262081080

Yliopisto-opiskelijoiden kokema kiusaaminen on luultua yleisempää, käy ilmi tuoreista tutkimuksista. Jopa neljännes opiskelijoista on kokenut sanallista loukkaamista, vahingoittamista tai syrjintää osana opiskelujaan.
Neljän suuren yliopiston ylioppilaskunnat vetoavat nyt korkeakoulukiusaamisen vähentämiseksi. Etujärjestöt katsovat, että kiusaamisen laajuus on hätkähdyttävän suurta.
"Toisin kuin koulu- ja työpaikkakiusaamista, korkeakoulukiusaamista ei yleisesti tunnisteta, eikä siihen ole välineitä puuttua", Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen ylioppilaskunnat toteavat kannanotossaan.
Yliopistoissa tapahtuvaa kiusaamista voi olla vaikea todentaa, eikä tutkimuksista nouse esille yksittäistä syytä sille, miksi joku joutuu kiusatuksi. Ylioppilaskuntien mukaan kiusaaminen onkin akateemisen maailman sokea piste.
Kiusaaminen voi hidastaa opintojen etenemistä merkittävästi. Taakka voi seurata uhria koulutusasteelta toiselle ja aina työelämään asti, kannanotossa muistutetaan.
Ylioppilaskuntien mielestä kiusaamisen ehkäisyyn tarvitaan uusia toimijoita, mutta usein kyse on myös asenneongelmasta. Koko yliopistoyhteisön pitäisi kantaa vastuunsa ongelman kitkemisestä.

......

Ei kommentteja: