perjantai 13. elokuuta 2010

Pätkätöitä tekeville ja heidän työpanostaan ostaville on julkaistu uusi opas.

http://www.erto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/16-muut-tiedotteet/2125-uusi-opas-paetkaetyoesuhteisille-ilmestynyt


Pätkätöitä tekeville ja heidän työpanostaan ostaville on julkaistu uusi opas. "Pätkätyössä! Selviytymisen opas" tarjoaa keinoja helpottaa pätkätöitä tekevän jaksamista, urahallintaa ja työyhteisöjen toimintaa. Kirjassa käsitellään myös pätkätyön verotusta sekä pätkätyöläisen perehdyttämistä eri osapuolten kannalta.
Oppaan kirjoittaja, valtiotieteen tohtori Sikke Leinikki on tehnyt myös väitöskirjansa lyhyistä työsuhteista. Oppaan laatimiseen on lisäksi osallistunut liittojen edustajista koostuva taustaryhmä, jossa ERTOa on edustanut järjestöasiantuntija Jarmo Lahti.
Kirjan julkistamistilaisuudessa toimihenkilöliittojen edustajat kertoivat työstään pätkätyöntekijöiden hyväksi. ERTO on solminut ensimmäisen vuokratyöntekijöitä koskevan työehtosopimuksen. Puheenjohtaja Tapio Huttula kertoi tilaisuudessa myös ERTOn laajasta neuvonta- ja koulutuspalveluiden kirjosta. Liiton pätkätyösuhteisille jäsenille on oma puhelinneuvontapalvelu, ja vuokratyöntekijöille on luotu verkkoon oma kohtauspaikka osoitteessa Rentola.fi. Kaikille ERTOn jäsenille tarjotaan lisäksi maksutonta uraneuvontaa, koulutusta osaamisen tunnistamiseen ja työnhakuun sekä elämänhallintavalmennusta. Työsuhdeneuvonta ja oikeusapu kuuluvat myös jäsenen peruspalveluihin.

Ei kommentteja: